DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, igen tisztelt elnök asszony.
Úgy gondolom, Gellért Kis Gábor nagyon megdöbbenne, ha felhívnám a figyelmét arra, hogy a magyarság ismert, 1100 évvel ezelőtti honfoglalása a második honfoglalás volt. A mai történeti kutatások már kimutatják, hogy volt nekünk ezt megelőzően első honfoglalásunk is. Sőt, ha a tatárlakai kutatások eredményére gondolok, akkor kiderül, hogy még ennél is régebben itt van a magyarság a Kárpát-medencében.
De úgy gondolom, Pozsonnyal kapcsolatban nem kell szégyellnünk és nem kell elvitatnunk, hogy az ezer évig egy színtiszta magyar város volt. Bár kétségtelen tény, hogy mi soha nem mondtunk semmiféle revizionista gondolatot, hanem egyszerű tényként rögzítettük, hogy Pozsony történelmi múltja mi volt.
Ezt kívánom tulajdonképpen Lotz Károly miniszter úr figyelmébe is ajánlani, hiszen úgy gondolom, nem okozhat semmi nagyobb kárt ennek a hazának, mint az a félelemdiplomácia, amelyet évtizedeken keresztül folytattak. Sajnos ez a félelemdiplomácia rányomta bélyegét az elmúlt négy évre is, és rányomja bélyegét a jelenlegi politikánkra is.
Ami pedig Mészáros Béla képviselőtársam felszólalását illeti:. a Független Kisgazdapárt álláspontja semmiféle reális zöldek állásfoglalásával nem hozható összefüggésbe. Ez egy reális kisgazda álláspont. Hallhatták, felsoroltuk, ismertettük. (Derültség.)
Köszönöm a türelmüket képviselőtársaim. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť