DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Miután a kétperces felszólalás idejét nem akartam az előbb túllépni, nem tudtam előterjeszteni azt az ügyrendi javaslatomat, amelyet most kívánok pótlólag előterjeszteni, hogy azt a megállapodást, vagy megállapodás-tervezetet, amelyre a miniszter úr hivatkozott, csatolják be a parlament számára. Tudniillik enélkül a parlament nincs döntési helyzetben.
Én teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a Szigetköznek mielőbb víz kell, hiszen elmondtam, hogy a Szigetköz tulajdonképpen a klinikai halál állapotában van. Ennél többet erről a kérdésről elmondani nem lehet, mert a klinikai halál állapotában lévőt meg kell kísérelni életre kelteni. De ha van egy olyan megállapodás-tervezet, amely a parlamenti jóváhagyással életbe fog lépni, akkor azt kell hogy mondjam, a nemzetközi szerződésekre vonatkozó speciális szabályok értelmében a parlamentnek már nincs is joga például módosító indítványt sem beterjeszteni, tehát nincs lehetősége a kérdéshez érdemben hozzányúlnia, hanem egyetlenegy dolgot tehet: vagy jóváhagyja ezt a megkötött, megállapodás-tervezetnek mondott megállapodást, amelyet mi fogunk ratifikálni, vagy el fogja ezt utasítani. Tehát ennek a szerződésnek az ismerete nélkül a Ház nincs döntési helyzetben. Köszönöm a türelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť