DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Rendkívül rövid leszek. Tudniillik a miniszter úr arra hivatkozott, hogy szinte szó szerint megegyezik az ő beterjesztésükkel a megkötött szerződés. Én meg szinte elhiszem ezt a miniszter úrnak, de tekintettel arra, hogy mi törvényalkotók vagyunk, mi szinte alapon nem tudunk dönteni. Sajnos, azt kell hogy mondjam, a nemzetközi szerződésekre vonatkozó különleges szabályok megkötik az Országgyűlés kezét, nem lehet a szerződés ismerete nélkül a határozatot meghozni. Szükség esetén kérem az ügyrendi bizottságnak állásfoglalásra a kérdést kiadni. Tudniillik a Háznak nincs lehetősége, amint az előbb mondtam, módosítani egy megkötött szerződésen, ha az tényleg megkötött.
(18.40)
Én most már nem tudom, hogy ez szerződés vagy nem, mert egyszer azt a kifejezést használja a miniszter úr, hogy "szinte megkötött", máskor azt mondja, hogy ez egy "megkötött szerződés", de használta néhány perccel ezelőtt a "szerződéstervezet" kifejezést is. Ne haragudjanak, de ahhoz, hogy én mint a kisgazdapárt frakcióvezetője, meg tudjam mondani, hogy ez "szerződéstervezet", "szerződés", vagy "szinte szerződés", nekem ezt látnom kell, és úgy gondolom, valamennyi képviselőnek látnia kell. Ez a Házszabályból fakadó jogunk és kötelezettségünk. Ennek következtében a Ház nincs döntési helyzetben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť