KARAKAS JÁNOS

Full text search

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Megható az ellenzéki padsorokban ülő képviselőtársaim aggódása: aggódnak külpolitikai vonatkozásban, hogyan fog dönteni a hágai bíróság - aggódnak összességében a környezetért - de egyetlenegyről nem beszélnek és nem hallunk semmit: az ott élők gondjairól, problémáiról.
Torgyán úr, bár említette a kárenyhítési kötelezettség kérdését, de nem ilyen szempontból. Hadd mondjam: néhány héttel ezelőtt volt a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének kongresszusa, amelyen a termelők kongresszusi határozatba foglalták azon igényüket, hogy a kormány lépjen valamit az ottani termelők érdekében, mert a talajvízszint süllyedése miatt egész egyszerűen megszűnt, illetve nagymértékben csökkent a termelési lehetőségük. Életterük szűkült be.
Könyörgöm: ez a termelői kör, ha egy pár évvel ezelőtt nem lett volna olyan megosztott, vagy most, ha nem lenne lojális a mostani kormánnyal, már rég pert indított volna, pontosan kárenyhítés miatt. Kérdezem én, akkor mennyit kellene fizetni?
(18.30)
Lehet, hogy többet, mint a mostani fenékküszöb, ami biztos, hogy nem lehet végleges és megnyugtató megoldás, de én úgy érzem, akkor legalább a kárenyhítési kötelezettségének eleget tesz a kormány, és talán egy kicsit megnyugtatja az ott élő termelőket. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť