DR. BAJA FERENC

Full text search

DR. BAJA FERENC
DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Azért én válaszolok a miniszterelnök úr nevében, mert a műemlékvédelem hozzám tartozik, és ehhez kötődően az épületek elhelyezésében van némi kompetenciám.
Elvileg a kormány egyetért az ön felvetésével, és mi magunk sem tartjuk azt jónak, hogy a kormányzati szervek a Parlamentben kerültek elhelyezésre. A második világháború óta áll fenn ez az állapot. Valóban, az előző kormány is foglalkozott a kormánynak a Parlament épületéből való kiköltöztetésével. Ismertek ezek a tervek. Mi többször elmondtuk, ezen az úton nem kívánunk járni.
Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy - ámbátor még egyszer mondom, alkotmányjogilag is, a munkafeltételek szempontjából is egyetértünk az ön felvetésével - a szakértői tárgyalások és a szakértői munkák azt mutatják, hogy itt rendkívül jelentős összegről, az átköltöztetés időszakában több száz millió forintos költségről van szó, ugyanakkor az átköltözés időszakában a kormányzati munkafeltételek sem megalapozottak és nem megfelelőek.
Éppen ezért, mivel az eddigi szakértői munkák azt mutatják, hogy talán egyedül a Földművelésügyi Minisztérium lehetne olyan épület, ahol az átköltöztetés a legkisebb költséggel és a legkevesebb gonddal megvalósítható lenne, azonban ennek a feltételei sem kimunkáltak. Még egyszer mondom: a költségvetés mai helyzetében és az ország mostani válságos állapotában nem tartjuk indokoltnak sem azt, hogy több száz milliós presztízsberuházással elhelyezzük a kormányt, sem azt, természetesen, hogy az adott időszakban a kormány hatékonysága - az átköltözésekkel járó procedúra miatt - csökkenjen.
Szeretném ugyanakkor tájékoztatni önt: mint ahogy az előző kormányzati időszakban, a mostani kormány is folyamatosan kiürített szobákat a Parlamenten belül. Tehát a kormányzat elhelyezése a Parlamenten belül csökkent, pont azért, hogy a képviselői munkafeltételek javuljanak. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť