VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót elnök úr.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Örülök, hogy kérdésemet feltehetem. Már azt hittem, hogy elköltözött a ... (Derültség.)
Kérdésem lényege benne foglaltatik ebben a címben, amelyet hallhattak, azaz hogy mikor kíván a kormány a Magyar Országgyűlés épületéből, a Parlamentből elköltözni?
Engedjék meg, hogy néhány szót kiegészítésként hozzátegyek. A rendszerváltást követően többször felmerült már mind az Országgyűlésen belül, a képviselők részéről, mind az Országgyűlésen kívül, hogy a parlament valóban azt a célt szolgálja, amely miatt létrejött, amely miatt épült, hogy biztosítsa az Országgyűlés megfelelő munkafeltételeit.
Az előző kormány idején készült néhány terv arra, hogy ez a funkció megvalósuljon, és a kormány kiköltözzön a parlament épületéből. Akkor részben az ellenzék egyes pártjai részéről, részben pedig a sajtó részéről ez olyan mértékű ellentámadásba ütközött, amely miatt ez nem jöhetett létre.
Sajnálattal kellett megállapítanunk azonban, hogy ez a kívánatos cél az elmúlt fél év során a kormány részéről egyetlenegyszer sem vetődött fel mint kívánatos és megoldandó feladat.
Így úgy érzem, a képviselői munka feltételei nem teljesülnek a továbbiakban sem - hiszen az Országgyűlés elhelyezési gondokkal küszködik -, másrészt pedig az a közjogi, alkotmányos szétválasztás, amely egy végrehajtó és egy törvényhozói hatalom, valamint azok testületei között van, az az egybezártság miatt - mármint a kormány és az Országgyűlés egybezártsága miatt - sem oldódott meg.
Tehát a kérdésem röviden a következő: Mikor kíván a kormány a Parlament épületéből elköltözni? Mikor kívánja ezt a helyzetet feloldani mind a kormány, mind a Miniszterelnöki Hivatal részéről? Ha nincs ilyen terv, akkor miért nincs, ha van ilyen terv, akkor pedig mikor várható a kiköltözés? Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť