DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY, közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselő Úr! Miniszterként és állampolgárként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságnak a megyében lévő vízellátó rendszerekkel kapcsolatos perben hozott jogerős és valóban végrehajtható ítéleteit magától értetődően nem kérdőjelezem meg. Az ítéletekkel meg úgy rendelkeznek, hogy az illetékes vízmű-részvénytársaságnak május 31-én kell átadni a közművagyont az önkormányzatok részére. Ugyanakkor van még néhány, nem is jelentéktelen probléma, amelynek megoldását jelenleg keressük.
(14.40)
Néhány fontos, a végrehajtás tekintetében jelentős nehézségre utalok. Az ítéletek nemcsak a közművagyon önkormányzati tulajdonba adását rendelik el, hanem mellékletekre hivatkozva egyéb eszközök és berendezések, az úgynevezett működtető vagyon átadásáról is intézkednek. A mellékleteket az érdekeltek részére a bíróság ismereteim szerint eddig nem küldte meg, vagyis e fogalom gyakorlati tisztázása még hátravan.
A teljes vagyon átadása nyilván több részletben és folyamatosan kell hogy történjék - ennek a menetét is tisztázni kell.
A közművagyonnak határidőre való átadásáról az érintett vízmű-részvénytársaság vezetőivel magam is megbeszélést folytatok. Tájékoztatást kértem és kaptam a vezérigazgatótól, amely szerint az érintett önkormányzatokat a társaság levélben megkereste és javaslatot tett a végrehajtást elősegítő együttműködés kialakítására. Egyidejűleg kijelölték azt a személyt, aki a társaság részéről az átadással kapcsolatos feladatokat ellátja, és kérték, hogy az önkormányzatok is nevezzék meg az eljárni jogosult képviselőjüket. Remélem, hogy a közművagyon kezelését eddig ellátó vízmű és az önkormányzatok egyaránt a vagyonátadás mielőbbi végrehajtásában érdekeltek. Az eseményeket folyamatosan figyelemmel kísérjük. Amennyiben annak szükségessége felmerül, a minisztérium részéről is ki fogok jelölni egy munkatársat, aki közreműködik a vagyonátadás lebonyolításában.
Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť