DR. BOKROS LAJOS

Full text search

DR. BOKROS LAJOS
DR. BOKROS LAJOS pénzügyminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azt hiszem, hogy nem túl sok igaz tény volt a képviselő úr felszólalásában, minősítés és vádaskodás annál több. Azt gondolom, nem szokás törvénytelennek minősíteni egy tranzakciót olyan körülmények között, amikor ennek a törvénytelenségére sem bíróság, sem - egyébként az önök által nagyon helyesen kezdeményezett - parlamenti vizsgálóbizottság nem mutatott még rá. Én a legnagyobb örömmel és tiszta lelkiismerettel állok mindenféle vizsgálat elé. Csak azt szeretném kérni, hogy mindenkire egyenlő mércét alkalmazzanak, önökre is, vállalkozókra (Taps a bal oldalon.), valamint mindazokra, akik a bankkonszolidációban adott esetben szerepet játszottak. (Taps a bal oldalon.)
Úgy gondolom, az államot semmilyen kár nem érte, ilyen értelemben tehát semmilyen összehasonlítás nem jogos a mai költségvetési megszorító intézkedések és a Budapest Bank privatizációs tőkeemelésének a megelőlegezése között, hiszen ez utóbbi tranzakció nemhogy egy fillérjébe nem került az államnak sem a folyó költségvetésre való hatását, sem pedig az államadósságra való tartós hatását tekintve, hanem sikeres privatizáció esetén ez még pozitív végeredményt is hozhat az ország számára, nevezetesen növeli azt a tőkenyereséget, amivel a Budapest Bank privatizációját el lehet végezni.
Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť