MORVAI FERENC

Full text search

MORVAI FERENC
MORVAI FERENC (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! Ön a gazdasági bizottsági meghallgatáskor azzal dicsekedett - és azután is -, hogy mint pénzügyi zseni, megoldotta a Budapest Bank pénzügyi helyzetét. Ekkor engemet, és úgy gondolom, mindannyiunkat félrevezetett. Véleményem szerint ön mérleghamisítással, a leendő külföldi vevők félrevezetésével és a kormány külföldi megítélésének lejáratásával manipulálta a Budapest Bank helyzetét.
Számolt-e ön azzal, pénzügyminiszter úr, hogy ezek után lesz-e külföldi vevő, aki majd meg fogja venni valamelyik bankunkat? El fogják-e hinni, amit önök leírnak? Kapunk-e majd a Világbanktól hitelt, hogy egyáltalán hiteles lesz-e az a dokument, amit ez a kormány aláír?
Kérdezem, tisztelt Bokros úr, tiszta-e az ön lelkiismerete... (Közbekiáltás a bal oldalról: És a tied milyen?!).., össze tudja-e egyeztetni azt a cselekedetet, hogy az egyik kezével megadóztatja, illetve fizetteti a tandíjat a diákokkal, ezzel előidézi a magyar szellemiség lesorvasztását... (Derültség és moraj a bal oldalon.).., mert a fiatal és szegény gyermekek nem fognak tudni tanulni! (Moraj a bal oldalon.)
(14.50)
Ugyanakkor a családi pótlék elvonásával pedig tönkreteszi a magyar családokat, és a költségvetésnek ebből csak 5-6 milliárdot tud beszedni, ha egyáltalán be tud. Viszont beláthatatlan nemzeti következményei lesznek. A másik kezével viszont ön elfelejtette mondani (Általános derültség.), hogy míg a korábbi évben 14,7 milliárd forintot kapott a Budapest Bank, majd az ön nyolchónapi tevékenysége után pedig újabb 12 milliárdot. Így én is rendbe tudnám tenni a Budapest Bankot. (Derültség. - Zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť