KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Úgy gondolom, a Ház elnökségének mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Házszabályban rögzített működési feltételeket biztosítsa a parlament munkájához. Abban önnek igaza van, hogy az államtitkárok kinevezéséről szóló jogszabályt valóban módosítani kell ahhoz, hogy a tárca nélküli minisztereknek lehessen helyettesítője, aki az elhangzott interpellációkra válaszolni tud, amennyiben a miniszter nincs jelen. Éppen ezért elfogadom az ön indítványát. Azt szeretném, ha a Ház elnöksége kitudakolná a miniszterelnök úrtól, hogy mennyiben kívánja ezt a helyzetet feloldani.
Hogy mennyire akut ez a probléma, ezzel kapcsolatban hadd utaljak arra, hogy a munkaügyi miniszter asszony esetében már volt olyan probléma, hogy mind a miniszter asszony, mind a helyettese külföldön tartózkodott, és ezért nem lehetett interpellálni őket. Azért kértem önt, hogy a jövő héten hangozhassék el az interpelláció, mert a honvédelmi tárca, amit szintén a Fidesz-frakció interpellált, csak az utolsó pillanatban tudta megoldani, hogy a helyettes jelen legyen a Ház ülésén, de az interpelláció szövegével nem tudott időben megismerkedni, ezért azt mondtuk, hogy a jövő héten interpellálnánk őket, de akkor ez már a második eset lenne.
Egyébként bízom abban, hogy a miniszterelnök úr ezt a helyzetet valamilyen módon átlátja és megoldást tud ajánlani az ön felvetése alapján. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť