RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Igen tisztelt Államtitkár Úr! Itt van a kezemben - kaptam - egy Flórián-napi jelentés, gondolom, államtitkár úrhoz is eljutott. Gyászkeretben van - lehetne gyászjelentés is a tűzoltóság részéről.
"A Magyar Köztársaság területén mindent megteszünk a lakosság, az állampolgárok tűz elleni védelméért, a tűzoltási, műszaki mentési feladatok teljesítéséért." Azt hiszem, ez egy magyar- és emberbaráti gesztus. Nem azt kérik ők, tűzoltók, hogy mindenekfeletti és olyan finanszírozási rendjük legyen, amit a magyar állam ma nem bír el, de azt hiszem, alapvető dolgaikat illetően meg kell gondolni, miből lesz majd a tűzoltás a negyven-ötven-hatvan községben, azoknak a kisvárosoknak, településeknek a térségéhez tartoznak, amelyeknek a tulajdonába leadják a tűzoltóságokat, s amelyeknek 100-150 millió forintos forráshiányuk van.
Ez nem egyszerű feladat. A kaposvári kihelyezett önkormányzati bizottsági ülésen elhangzott - amit szeretnék szó szerint idézni -, hogy "A tapasztalatok összegzéseképpen a parlamenti bizottság úgy foglalt állást, hogy nem látják az önkormányzati tűzoltóságok működésének garanciáit, sem az idei második félévben, sem a következő években. A központi költségvetésből 1 milliárd forint hiányzik a szükséges összegből" - és akkor még csak az alapvető dolgok lennének biztosítva a tűzoltóságok számára.
Nem tudom elfogadni a válaszát, államtitkár úr. Azért nem fogadom el, mert a helyi önkormányzatokra nem lehet ilyen nagy terhet róni, kidolgozatlanul, hogy hogyan működjön a további támogatási rend; a tűzoltóság helyi önkormányzatok számára való átadása egész törvényi rendszerének kimunkálása hiányzik .
Kérem kormánypárti képviselőtársaimat, most ne azt nézzék, hogy egy államtitkárt kell leszavazni, hanem a térség érdekében kényszerítsük az államtitkárt, a Belügyminisztériumot arra, hogy dolgozzák ki a tűzoltóság átadásának megbízható rendjét.
Köszönöm szépen. Nem tudom elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť