DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az általános vitában elmondtuk már, hogy meglátásunk szerint ebben a kardinális változásban, amikor az alanyi jogról egy rászorultsági rendszerre próbál áttérni a törvényjavaslat, ennek hiányoznak az alapvető jogi és szervezeti feltételei.
Kis Gyula képviselőtársam hosszasan mesélt az általános vitában a rászorultsági rendszer kialakításának nehézségeiről is.
(18.50)
Engedjék meg, hogy ennek megállapításához röviden szemléltessem, hogy a jövedelem-megállapítás eszközét miért nem tartom jónak. A jövedelem megállapítása az éves jövedelem alapján történik, tehát az adóbevallás alapján. Az adóbevallásokat általában a következő év március 20-áig kell elkészíteni. Ez a március 20-ai adóbevallás fog jogosultságot vagy nem jogosultságot megállapítani a családi pótlék szempontjából.
Abban mindenféleképpen megegyezhetünk - függetlenül attól, hogy most milyen értékű -, hogy a mai időben az infláció kétszámjegyű, és csupán azért nem mondok számokat, mert egyetértek Varga Mihály képviselőtársammal, hogy ez is tovább gerjesztené. Ebben az esetben ezt a hatást teljesen figyelmen kívül hagyja, tehát ennyivel leértékeli az értékhatárokat, mert igazából 1996 márciusáig az 1994. évi jövedelmek után kerül a rászorultság megállapításra. Nem kívánok azon vitatkozni, hogy bruttó vagy nettó, de azt igenis állítom, hogy 1994 és 1996 márciusa között az inflációban, illetve a forint értékében jelentős változás történik, és ezzel azt állítom, hogy 1996 márciusában a jogosultság, illetve a rászorultság alapjául nem lehet figyelembe venni az 1994. évi jövedelmeket. Kérem, ezt is vegyék figyelembe a módosító javaslatoknál. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť