DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT (MSZP): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, a stabilizációs törvénycsomaggal kapcsolatban nem érhet engem az a vád, hogy fenntartás nélküli támogatója vagyok az előterjesztett rendelkezéseknek, törvényjavaslatoknak. Mi is megfogalmaztunk jó pár aggályt és nagyon sok módosító indítványt. Természetesen az eltelt hetekben, sőt a mai napon is arra törekedtünk, hogy ezeket a mindenki által megfogalmazott egyenetlenségeket és aggodalmakat megpróbáljuk a törvény szövegéből kiküszöbölni.
Szeretném elmondani képviselőtársaimnak, hogy más képviselőtársaimmal közösen - és természetesen, ha ellenzéki képviselők alá akarják írni ezeket az indítványokat, szívesen vesszük csatlakozásukat -, készítettünk olyan kapcsolódó módosító indítványokat, amelyek nettó jövedelemszámításra alapulnak, csúszó jövedelemhatárt fogalmaznak meg, tulajdonképpen a három- és többgyermekesek alanyi jogosultságát fenntartják, az igénylés egyenetlenségeit megpróbálják kiküszöbölni. Szeretném elmondani, hogy a végrehajtási rendelkezések, a hatályba léptető intézkedések gondos átfésülésével is arra törekedtünk, hogy ne érje az embereket jogsérelem, ne legyen végrehajtási gond. Mint említettem, készséggel odaadjuk bárkinek itt a Házban, aki még megtisztel bennünket a figyelmével és támogatásával. Úgy gondolom, hogy holnap a bizottsági üléseken ezekről a kapcsolódó módosító indítványokról lesz alkalmunk vitatkozni.
Azt is szeretném hozzátenni, hogy azért is érdemes önöknek mérlegelniük ezeket az indítványokat, mert az indítványaink között egyetlen kivétellel csak olyan van, amit a Pénzügyminisztérium képviselői is támogatnak. Ezért azt gondolom, van remény arra, hogy amikor szavazni tudunk, akkor ezek tulajdonképpen beépülhetnek a törvénybe. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť