DR. GARAY ISTVÁN

Full text search

DR. GARAY ISTVÁN
DR. GARAY ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Kedves Képviselőtársaim! Azt kell mondanom és el kell ismernem, hogy ellenzéki oldalról több olyan kérdést és ellentmondást vetettem fel, amely megszívlelendő és végiggondolandó. Ebbe tartozik talán az alanyi jogosultság és a rászorultsági elv ellentmondásos szerkezete, amit talán teljes sikerrel nem is sikerült keresztülvinni ezen a törvényjavaslaton, és ilyen értelemben egy öszvérmegoldás született. Egyszerűbb az alanyi jogosultság, amikor van egy politikai üzenet és egy olyan szakmai tartalom és egy olyan találati arány egy célcsoportos esetben, amikor mindannyian el tudjuk fogadni. Úgy érzem, hogy bizonyos kompromisszumos megoldásként született a három- és többgyermekes családoknál ez a javaslat, amikor a találati arány legalább 95 százalékos.
A nagyobb baj talán a rászorultsági elvvel van, és ezen ellentmondásokról, azt hiszem, képviselőtársaim szóltak itt több konkrét példát említve, részben kicsit szélsőséges példákat, de azért azt látnunk kell általánosságban, hogy ezek a problémák majd máshol is elő fognak kerülni. Tehát ha ezeket valamikor a jövőben nem tudjuk igazából kezelni, akkor nekünk bele kell nyugodni, hogy ezt az országot hosszabb távon csak a fizetésből és bérből élők fogják eltartani, láthatatlanok lesznek a jövedelmek, és azokkal sem tudunk mit kezdeni... (Egy képviselő közbevetésére:) - mindjárt rátérek erre a részére is. És igenis van egy társadalmi igény arra, hogy a tehetősebbek nagyobb részt vállaljanak a társadalom terheiből, és ez kétségtelenül igaz a családi jövedelmekkel, a családfenntartással kapcsolatban.
És most jön a mondat, amire figyelmeztettél, hogy abban viszont igazat adok, ezeket a problémákat, amelyeket hosszabb távon feltétlenül kezelnünk kell és meg kell oldanunk, ebben a szövegkörnyezetben a családokkal kapcsolatban kellett volna-e vagy kellene bevezetni, és hogy ezt most milyen hatásfokkal sikerült nekünk kezelni és megoldani. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť