DR. KISS JÓZSEF

Full text search

DR. KISS JÓZSEF
DR. KISS JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Két korábban elhangzott hozzászóláshoz szeretnék szólni.
Az egyik Gyimóthy Géza képviselő úrnak a 63. pont alatt szereplő indítványa, amit ő részletesen indokolt. Ezt az indítványát szeretném megköszönni kormánypárti képviselőként, annak ellenére, hogy minden bizottságban elvérzett ez az indítvány. Teszem ezt azért, mert ez az indítvány is hozzátartott ahhoz a körhöz, amelyik felhívta a figyelmet arra, hogy nagycsaládosok esetében problémás lehet az ingatlan vagy az ingó vagyon, a gépkocsi határozott értékhez kötése. Elnézést kell kérnem a képviselő úrtól, de önmagában az indítvány volt olyan, amelyik nem tette kezelhetővé, elfogadhatóvá. Mert milyen módon értelmezhető az, hogy "2 millió forintot meghaladó befogadóképessége" a gépjárműnek? Így szerepel a szöveg. Ebben a formában nyilván mindenütt el kellett hogy vérezzen. De azt hiszem, a mi indítványunk, amelyik azt mondja, hogy a jövedelmi és a vagyoni helyzet a három- és többgyermekesek esetében nem érinti a családi pótlékot, erre is megoldást ad, és arra is, amit Surján képviselő úr mondott, a nyolcgyerekes, gépkocsihoz vagy kisbuszhoz juttatott család és egyebek. Ebben az esetben is nyilvánvalóan megoldást jelent.
A másik: Surján László képviselő úr a névváltoztatással kapcsolatban a kormányt tenné felelőssé. Itt mentenem kell a kormányt, nem mindig szoktam. Az ötlet teljesen saját kútfőből származik, ami jól látszik azon is, hogy a címben a névváltoztatást - tehát hogy a törvény fejezetcíme is változzon - 2:3 arányban támogatta vagy nem támogatta az előterjesztő, bizottságtól függően. Meg kell mondanom, nem érdekelt különösebben ebben a helyzetben a Pénzügyminisztérium bevételeket növelő szándéka. Jobban érdekelt ebben az esetben az adott törvény bizonyos konzisztenciája és a társadalombiztosítási ellátások és fizetési kötelezettség valamiféle egysége, amibe nem éreztem beépíthetőnek baleseti járulékként ezt a 44 százalékos járulékot. Azt már nem mertem megkockáztatni, hogy ezt átmeneti járuléknak kereszteljem el, mert nem láttam rá esélyt. De én abban bízom, hogy valóban átmeneti járulék lesz ez az úgynevezett kiegészítő járulék - főleg abban a körben, a kiegészítő tevékenységet végző vállalkozóknál, akikre rájár a rúd mostanában. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť