DR. KISS JÓZSEF

Full text search

DR. KISS JÓZSEF
DR. KISS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon nehéz megszólalni, és isten bizony, levontuk a tanulságokat is, bár én megmondom őszintén, hogy hiányolom azt a hét-tíz ítélőmestert, és én nagyon örülnék neki, hogyha ezek előtte megtették volna azt, és énrám nem hárulna ennyi törvényhozás, mint amennyi jelenleg hárul. (Egy közbeszólásra:) Így van. Tehát ebben az esetben, azt hiszem, egyszerűbb lenne.
De a konkrétumokra visszatérve, tehát a 88. szám alatt szereplő Kiss Péter és Csizmár Gábor-féle indítványban az árvaellátást nem e törvény, tehát amiről itt szó van, tehát nem a '90. évi XXV. törvény a családi pótlékról alapján, hanem a '75. évi II., a társadalombiztosításról szóló törvény alapján a nyugdíjszerű ellátások között kapja valaki. Tehát ezért kell a felsorolásban, ha kell.
És itt van a másik vita, tehát, hogy nemcsak így lehet egy diszkrepancia, hanem úgy is lehet egy diszkrepancia, mint ami látszott, hogy furcsa az az álláspont, amikor azt mondom, hogy a tartásdíj, tehát amit egy élő, de külön háztartásban egy elvált szülő után kap valaki, egy család, az nem minősül jövedelemnek, de ami egy elhalt szülő után jár az államtól, illetve a biztosítástól, az árvaellátás meg jövedelem.
Ez is diszkrepancia. Az más kérdés, hogy ez a diszkrepancia feltehetően nem így szüntethető meg igazán igazságosan, hogy egyik sem, hanem úgy, hogy mindkettő. Tehát a kapott oldalon az árvaellátás is, és a kapott oldalon a tartásdíj is jövedelemnek minősüljön.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť