DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Surján képviselő úr beszédének egy pontjára szeretnék reagálni, illetve szeretném megerősíteni az általa elmondottakat. Képviselő úr érintette a szerzett jogok problémáját, és azt mondta, hogy ennek a törvényjavaslatnak, ha ebből így lesz törvény, nehéz lesz a dolga az Alkotmánybíróság előtt. Biztos vagyok benne, hogy ez a törvényjavaslat, illetve majd a törvény, és ennek számos pontja meg fogja járni az Alkotmánybíróságot.
Szeretném figyelmeztetni kormánypárti képviselőtársaimat, hogy az Alkotmánybíróságnak van olyan döntése, amelyben kimondja, hogy szerzett jogok jogállamban alkotmányosan csak akkor vonhatók el, ha azokat jogszabályellenesen szerezték. De a jogszabálynak megfelelően szerzett jogok jogállamban alkotmányosan nem vonhatók el.
S még egy dologra szeretném tisztelettel felhívni a figyelmüket, hogy akik önök közül - s biztos, hogy számosan vannak ilyenek - tanulmányozni szokták az Alkotmánybíróság döntéseit és azok indokolásait, azok a képviselőtársaim tudják, hogy az Alkotmánybíróság előszeretettel tanulmányozza a német alkotmánybíróság döntéseit. A német alkotmánybíróságnak pedig számos olyan döntése van, amelyben igaz, hogy rövid kifutású szerzett jogokról van szó, de amely rövid kifutású szerzett jogok esetében bizony az elvonást konkrétan is alkotmányellenesnek mondták ki. Jó lenne, ha erre a javaslat szavazása előtt tekintettel lennének.
Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)
(16.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť