DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Hallgatva mindazokat a problémákat, amelyeket Pusztai Erzsébet most elmondott, tudva azokat, amelyeket magam észleltem, az jutott eszembe a kormányról, amit Vámbéri Rusztem, neves jogtudós mondott 1911-ben az akkori kormányról, az akkori törvényhozási láz kapcsán. Azt mondta: "nem tudják, hogy mit akarnak, de azt aztán nagyon". De nem ezért kértem szót.
Azért kértem szót, mert láttam, hogy a szocialista frakcióból képviselőtársaim közül többen nagyon figyeltek, egyesek jegyzeteltek is. Jegyzetelt az államtitkár úr is. Különösen akkor, ha a törvény belső ellentmondásaira hívta fel a figyelmet Pusztai Erzsébet képviselőtársam.
(18.10)
Ebből arra következtetek, hogy van valamiféle szándék arra vonatkozóan, hogy ahol lehet, az ellentmondásokat küszöböljék ki. Csak a helyzet az, hogy az ellentmondás nagyon sok. Ezért tisztelettel kérdezem - és most már tényleg szeretnék erre választ kapni -, hogy mikor, ha ma lezárjuk a részletes vitát? Tudom, elvileg mód van arra, hogy a bizottságokban csatlakozó módosító indítványokat tárgyaljanak meg holnap, mert a jövő héten szavazni akarnak róla. De tisztelt képviselőtársaim, ez olyan iszonyatos mennyiségű módosító indítványt követel meg, hogy azoknak a módosító indítványoknak a következtében ez a javaslat hasonlítani sem fog önmagára! Akkor mit tárgyalt meg a parlament? Akkor elvesszük a plenáris elől azt a lehetőséget, hogy olyan indítványokat tárgyaljon meg, amelyek fölforgatják a törvényjavaslat egész rendszerét. Nem szólnék, ha egy, kettő vagy három indítványról lenne szó, de ez sok, képviselőtársaim! A parlamenti képviselők olyasmiről fognak szavazni a jövő héten, amiről fogalmuk sincsen. Hát hogy lehetséges ez?
Szeretnék valamiféle választ kapni: mikor csinálják meg a módosító indítványokat, milyen irányúak lesznek azok, mikor mutatják meg a parlamenti képviselőknek, és egyáltalán mikor lehet azokról tárgyalni? Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť