DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársamnak szeretnék válaszolni. Felvetette azt, hogy hosszabb távon megoldandó problémák vannak, de ez a törvény sajnos most fog hatályba lépni, ha önök megszavazzák. A hosszabb táv nem tudom, mit jelent. Igaz, pénzügyminiszter úr azt mondta a szociális bizottság ülésén, hogy majd a következő negyedévben kidolgozzák azt a követő rendszert, amelyik a változásokat követni fogja. Ez enyhén szólva furcsa elgondolás egy olyan rendszerről, amely az emberek mindennapi életében rendkívül nagy szerepet tölt be. Itt az az óriási gond, hogy nem a jövőben és nem a hosszabb távon lévő kérdésekről kell most beszélnünk, hanem ez most itt van előttünk, és ha önök megszavazzák, ez hatályba lép. Nyár közepétől működni fog, ennyi tisztázatlan részletkérdéssel és ilyen óriási zavarossággal, pedig ennek csak egy részét sikerült feltárnunk, megmondom őszintén. Valószínűleg még egyszer ennyit beszéltem volna, ha teljesen a problémák mélyébe megyek.
Azt mondta képviselőtársam, hogy szélsőséges példákat hozok. Ezek nem szélsőségesek, ezek az életből hozott példák! Nem lehet pusztán csak a mindennapi statikus átlagban gondolkodni, mert az emberek élete ilyen szélsőséges körülmények között is zajlik. Mert igenis, különösen ma, az egyik pillanatban még menő vállalkozó a másik pillanatban csődbe megy, és elviszi az összes pénzét a vállalkozásának adóssága. A másik ember az egyik pillanatban még rettenetesen nehéz körülmények között él, a másik pillanatban pedig, mondjuk, nyer egy ötöst a lottón. Ilyenkor mi a helyzet?
És van még egy dolog, ami szintén érdekes kérdés, és amit nem tudtam elmondani, hogy hol kell lemondani a családi pótlékról, hogyan, milyen papíron, milyen igazolással, ha véletlenül valaki nagyobb jövedelemre tesz szert. Erről sem szól a törvényjavaslat, pedig ez is alapprobléma. Most még jogosult vagyok rá, két hónap múlva nem. Én magamtól.., nem én, hanem az, aki ezt a jövedelmet megszerzi, nem fog szaladni, hogy lemondja, a törvény pedig nem gondoskodik róla. Tehát még ez sincs rendezve a törvényben.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť