DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Ház! Gaál Gyula felszólalása késztetett megszólalásra, tudniillik nagyon szerencsétlen lenne, hogyha most elsiklanánk a Házszabálynak egy téves értelmezése fölött.
(20.00)
A 105. § (1) bekezdése ugyanis úgy szól: a részletes vita a törvényjavaslat módosításokkal érintett rendelkezéseinek és a bizottság ajánlásának megvitatásából áll. Már most nehogy azt higgyük, hogy a kapcsolódó módosító javaslat nem módosító javaslat, és hogy az azokról kialakított bizottsági kiegészítő ajánlás nem ajánlás. Hadd utaljak vissza az elmúlt négy év gyakorlatára. Ha kivételesen a vita, a részletes vita lezárása után egy-két módosító, kapcsolódó módosító javaslat még megjelent, akkor valóban nem nyitottuk meg szükségképpen a vitát, és tartottunk úgy jelentős számban határozathozatalokat, hogy már egyes elszigetelt kapcsolódó módosító javaslatokat és azok bizottsági ajánlását nem vitattuk meg. De ha ez jelentős számú, márpedig Csehák Judit felszólalása azt jelzi, ugyan még nem tudjuk pontosan, hogy egy jelentősebb számú csatlakozó módosító javaslatról van szó, akkor teljesen nyilvánvaló az, hogy nem lehet eltekinteni ezeknek a csatlakozó módosító javaslatoknak s az ezekről kialakított bizottsági ajánlásoknak a megvitatásától sem.
Ezt a kérdést nyilván elő kell készíteni a házbizottságban. Tehát nem akarom én most idevonni a vitát, és főleg a mai napon az időnk terhére ebben a kérdésben vitát nyitni. De most meg kellett szólalnom, mert az az értelmezés, amit Gaál Gyula elképzel, gyakorlatilag azt is lehetővé tenné, hogy a módosító indítványok tartalmilag ügydöntő, lényeges és többségi része, valamint az azok fölött kialakult bizottsági ajánlásnak a megvitatására nem lenne a plenáris ülésen lehetőség. Márpedig ez mind a Házszabály szellemével, mind pedig a Házszabály idézett szövegével szöges ellentétben van. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť