DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem most akartam elmondani, de mégis a nettó-bruttó fogalom kapcsán úgy érzem, a későbbi beszédem egy részletét előbbre kell hozni. (Tompa Sándor: Két perc!)
A tisztelt Országgyűlés figyelmébe ajánlanám, hogy a kormány által beterjesztett törvényjavaslatnak a bruttó fogalmával nem tudunk mit kezdeni. Ezért úgy érzem, teljesen célszerűtlen vitatkozni a bruttó 25 ezer forinton, hiszen a törvényjavaslat 60. §-ának értelmező rendelkezései alapján megállapítható, hogy a kormány fogja rendeletében megállapítani azokat a jogcímeket, amelyek szerint össze kell vonni a belföldi és külföldi jövedelmeket, és ennek alapján majd a kormány által meghatározott számítási módon keresztül lehet eljutni addig, hogy mi is az a bruttó 25 ezer forint.
Úgy hiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy ez a fajta megfogalmazás megint az Országgyűlés lebecsülése. Az Országgyűlés lebecsülése, mert idehoznak egy hamarjában és sebtében összekapkodott törvényjavaslatot, amelynek ezen rendelkezéseivel a szaktárca alapvetően nem ért egyet, és utána megpróbálják meggyőzni a képviselőket, hogy a bruttó 25 ezer forintra adjuk az áldásunkat, illetve önök adják az áldásukat, aztán majd a bölcs, a szakértő kormány - amelyik megmutatta tíz hónap alatt, hogy milyen csúcsokat képes elérni - meg fogja mondani, hogy milyen jogcímeket lehet figyelembe venni a jövedelemnél, milyen jogcímeket nem lehet figyelembe venni.
Azt is el tudom képzelni, hogy ki fogják mondani, a vállalkozók jövedelmét nem kell figyelembe venni, mert támogatnunk kell a magánvállalkozásokat, de a bérből és fizetésből élők jövedelmét bizony figyelembe kell venni, mert ez az ország végül is a bérből és fizetésből élők vállára akarja rakni az átalakulás terheit. (Moraj az MSZP padsoraiból.) Úgy gondolom, képviselőtársaim, valóban sokkal nagyobb komolyságot lehetne elvárni az előterjesztőtől. És azt hiszem, hogy a törvénycsomag vitájának végére már nem Bokros-csomagról fogunk vitatkozni, hanem Akar-csomagról, hisz államtitkár úr az, aki keresztülerőlteti ezt rajtunk. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť