DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Nagyon halkan szeretnék válaszolni az általam nagyra becsült és tisztelt Orosz képviselőtársamnak.
Selmeczi Gabriella módosító indítványa az egész első fejezet elhagyására irányul, illetőleg a következő fejezetek elhagyását más módosító indítványai is javasolják. Hogy miért maradjon ki, ennek az egyik indoka, hogy a magyar alkotmányba ütközik. Amikor én hozzászóltam ehhez a részhez, elkövettem egy hibát - amit tegnap nem követtem el -, mert azt gondoltam, képviselőtársaim is olyan mélyen tanulmányozták az együttes ajánlást, mint én. Úgy véltem, miután egész fejezetek elhagyását indítványozzák a módosító javaslatot előterjesztők, ezek után fölösleges megjegyeznem, hogy éppen melyik ponthoz szólok, hisz ha az egész fejezet elhagyását indítványozzák, az a Házszabály alapján azt jelenti, hogy a beterjesztett törvényjavaslat bármelyik szakaszához hozzá lehet szólni.
Ebben az esetben én úgy gondolom, a Házszabály keretei között voltam, hisz az elhagyás indokát adtam jogilag, hogy miért ütközik a magyar alkotmányba, illetőleg a szerzett jogok Alkotmánybíróság által kialakított védelmébe ezeknek a jogoknak a kurtítása, csökkentése.
Minden egyéb következő felszólalásomra is szeretnék utalni: miután vannak ezek az elhagyások, én azt hiszem, csak akkor kell megjegyezni a pontos, konkrét helyet, amikor nagyon is lényeges, hogy a beterjesztő szövegjavaslata mit tartalmaz. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť