DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Ha elnök úr a jelenlegi posztján nem lenne pártsemleges, akkor azt mondanám, hogy a Magyar Demokrata Fórum kereszténydemokrata szárnyához tartozó... - de ezt most el kell felejtenem.
Tisztelt Képviselőtársaim! A bruttó-nettó vitával kapcsolatban érzem szükségét egy rövidke megjegyzésnek. Egyetértek avval, amit Szigethy képviselő úr mondott, nevezetesen, hogy a "nettó" szó problémákat jelenthet. Az azonban egészen biztos, hogy a "bruttó" megjelölés garantáltan alkotmányellenes. Ugyanis azonos bruttóhoz egészen eltérő nettó tartozik, ha három gyerek vagy egy gyerek van, ha két szülő vagy egy szülő keresi meg ugyanazt az összeget.
(15.40)
Ha tehát a bruttó értéket veszi valaki szinthatárnak, az garantáltan diszkriminál indokolatlanul különböző családtípusok között. Ezért olyan megoldást kell találni, amely ezt az akadályt kiküszöböli. A legjobb megoldás az, hogy felejtsük el az egész módosítást. Félek, hogy a kormánypárt nem teljes egészében, csak a szíve mélyén tudná ezt támogatni. Ezért kármentő szempontból - majd a részletes vitában kitérek rá - egyfajta megoldást fogok szíves figyelmébe ajánlani a Háznak és a minisztériumnak. Most csak arra kívánok rámutatni - le is jár a két percem -, hogy a bruttó megoldást én személyesen meg fogom támadni az Alkotmánybíróság előtt. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť