DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Arra kell reagálnom, ami az intézetben elhelyezett gyerekekkel kapcsolatos. Persze, hogy nincsenek tökéletes rendszerek. De képviselőtársam, a családi pótlék ezeknek a gyerekeknek most is korhatár nélkül jár! Igen, 65 éves korában is családi pótlékot kap! Tehát önmagában nem teljesen agyrém, amit én mondtam, amíg nincs jobb.
Az ápolási díj egy nagyszerű intézmény. Azt hiszem, még Csehák Judit minisztersége alatt született meg. Csakhogy - ha jól emlékszem fejből a törvényre, kérem képviselőtársamat, javítson - az egy adható dolog. Az önkormányzat, ha jónak látja, akkor adja. Ez a másik rendszer, amit én javasoltam, nem szép, de biztonságot ad. Tessék jobbat javasolni, és akkor rendben van a dolog! Nem is én javasoltam, azt hiszem, ez nem az én módosító indítványom, de kereszténydemokrata módosító indítvány.
Azt gondolom, itt megint nem a pénz az, amiről beszélünk. Ezért hajmeresztő dolog, ahogy egy pénzügyminisztériumi apparátus belegázol egy szociális ellátórendszerbe. Ezer vonatkozása van, amit - nem tehet róla - nem kell szidni! Helyesebben szidni kell érte, a bátorságáért. Nem az ő szakmai kompetenciája, hogy ez jó legyen. Csak sajnos nem volt meg az a körültekintés, hogy bizony, ez egy másik szakma.
(16.50)
S nem lehet fejőstehénnek tekinteni a szociális ellátórendszert, mert olyan igazságtalanságok halmaza jön elő! Most persze mi is úgy vagyunk, hogy ha valami nyílik a határterületeken, megpróbálunk valamit jobbá tenni. Egy ilyen típusú javaslat volt a miénk is; úgy érzem, az elvetése nem igazán állja meg a helyét, ezért kértem viszontválaszra szót. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť