DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Emlékeztetem önöket arra, a házbizottságban olyan értelmű megállapodás született, hogy figyelembe vettük, kik azok, akik előre bejelentkezett felszólalók voltak. Így figyelembe vettük, hogy Szigethy képviselő úr jelentkezett, Balsai képviselő úr jelentkezett, én jelentkeztem. Jelentkezett továbbá még a Kereszténydemokrata Néppárt szónoka is. Ennek következtében egyórás időkeretben állapodtunk meg a televízió nyilvánossága előtt.
Ehhez képest nem kívánom észrevételezni, hogy sok-e vagy kevés-e az a 29 perc 10 másodperc, amelyet Szigethy képviselő úr felhasznált a rendelkezésre álló időből, de kétségtelen tény az, hogy kettőkor kellett volna megkezdeni a sajtótájékoztatót. Most már két óra tíz van.
Úgy gondolom, a megállapodás szerint mindenképpen biztosítani kell a kormánypárttal ellentétben álló oldalra, tehát az ellenzékre is a tévé-nyilvánosságot. Az ugyanis elfogadhatatlan dolog, hogy a tévé nyilvánossága előtti megszólalás lehetőségéből egy rendkívül fontos kérdéskörben - amelyben az ellenzék az egész előterjesztés jogszerűségét megkérdőjelezi és álláspontjának nemcsak jogi, hanem politikai indokai is vannak -, ebben a helyzetben pont az ellenzéket rekesszék ki, ezzel kizárva az ország nyilvánosságát is a tájékoztatásból.
Mi ragaszkodunk az eredeti megállapodáshoz. Tehát az ellenzék az ország nyilvánossága előtt kíván megnyilvánulni ebben az ügyben.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť