DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY

Full text search

DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY
DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY (MDF): Tisztelt Ház! Tisztelt Békesi Képviselő Úr! Az elmondottak tulajdonképpen nagyon logikus rendszert alkottak olyan szempontból, hogy elfogadjuk a Bokros-csomagnak azt a feltételezését, azt a kiindulópontját, hogy ugyanattól az adóalanytól kell több adót kisajtolni. Ha erre próbálunk csinálni egy programot, akkor ez az ön által elmondott koncepció kiváló. A probléma az, hogy mi vitatjuk azt, hogy ebből az adózási rendszerből lényegesen többet az ország hasznára ki lehetne szedni. Nekünk az a véleményünk, hogy több adóalanyból kell több adót kiszedni, és nem a meglévő adóalanyokat jobban adóztatni. Nos, erről nem hallottunk semmit tulajdonképpen. És ezt szeretnénk már hallani, hogy hogy próbálja ezt megcsinálni a jelenlegi kormány.
A másik: én nagyon szívesen ajánlom a jelenlegi, közgazdasági érdeklődéssel megáldott vagy megvert képviselőknek a nyugati közgazdasági irodalom olvasását. Tessék belegondolni, hogy a Nyugat-Európában és Észak-Amerikában létrejött társadalmakat, amit ma fogyasztói társadalomnak neveznek, nem véletlenül nevezik fogyasztói társadalomnak, mert úgy épült föl ez a jóléti társadalom, hogy többletfogyasztásra ösztönözték a társadalom résztvevőit, a polgárokat. Ha önök ennek az ellenkezőjét akarják csinálni, nem jóléti társadalmat hoznak létre, hanem egy önmagába visszatérő szegénységet fognak kiépíteni. Soha nem lehetett még úgy gazdagságot csinálni, hogy nem a többletfogyasztásra ösztönözték az embereket.
Kérem szépen, természetes dolog, mindenki mindenütt egy picivel jobban akar élni, mint előző évben, a következő generáció jobban akar élni, mint az előző. Mi a jobban élésnek a kritériuma? Hogy többet fogyaszt. Kérem, tessék hagyni az embereket többet fogyasztani, hogy jobban élhessenek.
Elnézést, letelt a két perc. Én örülnék, hogyha erről tudnánk egyszer vitatkozni a parlamentben. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť