MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt jelenlegi és volt Pénzügyminiszter Úr! Én azt gondolom, hogy fontos hangsúlyokban vannak viták. Ezek a hangsúlyok jelentős különbségekkel bírnak mind a jelen gazdasági helyzetre, mind pedig a jövőbeli gazdasági helyzetre vonatkozóan. Tehát azt gondolom, hogy nemcsak végletek vannak, hogy nem csinálunk semmit, vagy ezt csináljuk, hanem vannak más típusú intézkedések vagy más módon összerakott intézkedéscsomagok, amik esetleg jobban szolgálhatják a kialakult magyar gazdasági helyzet orvoslását. Tehát azt hiszem, ezt kellő árnyaltsággal kell nézni, nem pedig a végletes szempontból.
Ilyen szempontból Békesi úr felszólalása néhány olyan végletes megállapítással vitatkozott, ami igazából nem jelent meg ilyen végletes formájában, hanem mások voltak a hangsúlyok. Tehát senki nem állította azt, hogy a fizetési mérleg és a belső egyensúlyi problémák kezelése elszakítható lenne egymástól, pusztán a hangsúlyok mások. Tehát azt mondjuk, hogy a fizetési mérleg kezelése Magyarország jelenlegi és jövőbeni gazdasági helyzete kapcsán fontosabb prioritással bír, mint a másik probléma, mindamellett, hogy a kettőt együtt kell tekinteni.
A Bokros-intézkedéscsomag néhány olyan hatást említ, amit kérdés, hogy a kormány meg tud-e állítani, tud-e kezelni. Az egyik ilyen az infláció, a másik pedig például a munkanélküliség és általában a bizalmi helyzet. Én azt gondolom, hogy mindannyian tudjuk azt, hogy a bizalmi tőkének és a bizalmi háttérnek milyen fontos szerepe van a gazdasági szereplők szempontjából, és hogyha az infláció növekedése és általában a bizalmi válság odahat, hogy a gazdasági szereplőket elbizonytalanítja, ezzel a beruházási tevékenységüket rontja, akkor az egész intézkedéscsomag nem a kívánt hatást éri el, és ezzel sokkal kevésbé szolgálja a gazdasági növekedés további folytatódását, mint ha esetleg más típusú intézkedésekkel, amelyek kellően elő vannak készítve és kellő bizalmi háttérrel bírnak, tudja végrehajtani. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť