DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót.
Köszönöm a szót, igen tisztelt Elnök Úr! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Már többször gondoltam arra, mi lenne, ha Szekeres Imre frakcióvezető társam a hétvégeket arra használná ki, hogy megtanulja a Házszabályt... (Derültség.)..., és nem arra, hogy nyilatkozgasson.
Tudniillik az egész vita sajnálatos módon abból kerekedett, hogy Szekeres frakcióvezető úr a mai napig nem tudja, mi a különbség, ha az előterjesztő visszavonja a javaslatát - a Házszabály 103. §-ának (1) bekezdése értelmében -, és ha a 103. § (2) bekezdése folytán átdolgozásra visszakéri. Ebből keletkezett az egész ügyrendi vita. Úgy gondolom, ha szabályosan, a Házszabály szerint járt volna el a legnagyobb kormányzópárt, ebben az esetben nem lehetett volna min vitatkozni, hiszen még a házbizottság ülésén sem tudták a kormányzó oldalról rögtön megmondani, hogy most a Házszabály melyik esetéről van szó. Ezért kellett végül is az igen tisztelt elnök úrnak is felhívnia arra a figyelmet: kétségtelen, történtek itt adminisztrációs hibák a kormányzat oldaláról, de végül is - az elnök úr megállapítása szerint - ezek áthidalhatóak voltak.
Az ellenzék nagyvonalúsága kellett ahhoz, hogy végül is szégyenszemre, a tévéközvetítés dacára le ne kelljen állni az egész csomagtervvel kapcsolatos feketevasárnapi bejelentés megvitatásával.
Úgyhogy kérném, hogy a Házszabállyal kapcsolatos nyilatkozatokat ne erőltesse Szekeres Imre, inkább tartsák be a Házszabályt.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť