CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! Kérdésem feltevésénél abból a képtelen vádból szeretnék kiindulni, hogy itt az ellenzék obstrukciót folytatott a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosítások csomagjánál. Tudniillik ekkor, e törvényjavaslat részletes vitájának a hajnali óráján én tulajdonképpen föltettem ezt a kérdést a kormány felé, és választ nem kaptam. Hát így néz ki egy obstrukció.
(15.00)
Azért tettem fel a kérdést a hajnali órán, hiszen akkor került sor a XX. törvényre. A huszonegy törvényre tizenhat óra fordítódott, tehát itt még egyszer szeretném mondani, hogy képtelen a vád.
Amire nem kaptam választ, és így szeretném feltenni a kérdést, az a következő: A XX. törvény módosítása az államtitkárok jogállásának átmeneti szabályairól szóló 1990. évi XXXIII. törvényt kívánja módosítani. Az a lényege, hogy legfeljebb öt helyettes államtitkár nevezhető ki a jelenlegi négy helyett. Tehát itt előrelépés van. Lényegében bővül a kinevezhető államtitkárok száma.
Azt kérdeztem akkor, hogy a Bokros-csomagba - ha szabad így mondani - egyáltalán hogy fér bele ez a módosítás, hiszen itt arról van szó, hogy a társadalomtól áldozatot kérnek, terheket raknak a társadalom vállára, és ezzel teljesen ellentétes, ha államigazgatási körben létszámnövelés van, aminek nyilván van pénzügyi kihatása is, és én firtattam, hogy mégis mennyi az a költségnövelés, amire a beterjesztő gondolt. Akkor erre a kormány részéről nem kaptam választ, de Gaál Gyula képviselő úr, az SZDSZ részéről, méltatott válaszra és azt mondta, hogy tulajdonképpen ez csak egy lehetőség, amit egyáltalán nem biztos, hogy betöltenek.
Mi úgy véljük, hogy ez semmiképpen nem illik bele a csomagba, és én úgy gondolom, hogy nem azért hozzák ezt a módosítást, amennyiben rövidesen majd megszavazzák, hogy ne éljenek vele. Lényegében ez a kérdésem, és kérem a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť