DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Az ön kérdésére többféle választ lehetne adni. Adhatnám például azt a választ, hogy a Házszabály 119. §-ának (2) bekezdése szerint a képviselőcsoport vezetője a tárgy feltüntetésével kérheti az azonnali kérdés feltételét. Az ön frakcióvezetője azt a tárgyat jelölte meg, hogy újra párthatáskör-e az egyetemi tanári kinevezés. Ebben a tárgyban én azt válaszolom, hogy nem. És ezzel a választ befejezettnek tekinthetném.
Nem teszem ezt, mert udvarias ember vagyok (Felzúdulás, közbeszólások a jobb oldalon.), de szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez a kérdésre teljes és kimerítő válasz.
Ami egyébként a kérdésében foglaltakat illeti, szeretném megjegyezni, hogy az egyetemi tanári kinevezésre nézve a koalíciós megállapodás semmiféle koalíciós egyeztetést nem ír elő. A miniszter az egyetemi testület felterjesztése alapján javasol, a köztársasági elnök pedig kinevez. Ez így volt az elmúlt négy évben is; nyilván ön is tudja, hiszen a szóban forgó minisztériumban köztisztviselő volt. Nem gondolom, hogy akkor az a tény, hogy ez a minisztérium a Magyar Demokrata Fórum kezében volt, bármiféle párthatáskört indukált volna. Így van most is, és ez most sem indukál párthatáskört.
Az említett körlevélről - minthogy az ön kérdésének tárgymegjelölése ezt nem tartalmazta - nem állott módomban tájékozódni. Kérem, hogy legközelebb interpelláció formájában tegye fel az ilyen kérdést, és akkor kellő felvértezettséggel fogok megérkezni. Szeretném felhívni a figyelmét, hogyha az ön kérdésének az a célja, hogy bebizonyítsa: a Művelődési és Közoktatási Minisztérium vezetése valamennyi folyó ügyben nem naprakészen tájékozott, akkor ezt itt Önök és az ország nyilvánossága előtt készséggel elismerem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť