SZABÓ GYÖRGY

Full text search

SZABÓ GYÖRGY
SZABÓ GYÖRGY népjóléti miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Ténykérdés, hogy a kormány stabilizációs csomagjában a fogászati ellátás keretében csak a 18 éven aluliak ellátása, az akut ellátás, illetve az idős, a nyugdíjas korúak fogpótlási lehetősége maradt térítésmentes. Hadd említsem meg, hogy a fogorvosoknak igen jelentős része már most privatizált formában végzi a tevékenységét, és tegyem hozzá, hogy a fogorvosok egy része közalkalmazottként és magánfogorvosként is dolgozik. Ez a kétfajta ellátás gyakran összekeveredik, nemcsak a fogorvosok tevékenységében - és nem is erre utalnék elsődlegesen -, hanem az emberek sem tudják mindig igazából, melyik ellátást veszik igénybe, a térítésest vagy a térítésmentest, de általában mindig bele kell nyúlniuk a zsebükbe.
Itt olyan ellentmondások felszámolása is célszerű az egészségügy modernizációja kapcsán, amely megítélésem szerint tisztázza a fogászati ellátás helyzetét. Nem tagadom, ennek lehetnek olyan hátrányai, hogy bizony adott esetben bele kell nyúlni a pénztárcákba is. Más utat, módot azonban a rendszer tisztítása és átalakítása érdekében e területen nem látunk, és azt hiszem, ennek egy korrekt levezénylése a szakma által is elfogadható megoldásokhoz fog vezetni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť