DR. GYURICZA BÉLA

Full text search

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! A válasz megadása előtt két dolgot szeretnék hangsúlyozni. Nem személy szerint én aggódom e kérdés miatt, hanem azt hiszem, hogy az egész magyar társadalom és benne a társadalmat jelen parlamentben képviselő társaim: mindahányan, akik itt ülünk.
A második ilyen, hogy a parlament képviselői korábban megkapták a törvényjavaslat-csomagot, amelyben szerepelt a jogállásról szóló törvénytervezet az első félévben. Teljesen elfogadom miniszter úrnak azt a válaszát, amely közvetlenül a kormány jogalkotási tervezetére vonatkozik. Az valóban - én magam is megnéztem - így van. Ugyanakkor ténylegesen szükséges, hogy ez a törvénycsomag bekerüljön a parlament elé, elfogadásra kerüljön, a működése pedig '96. január 1-jével megkezdődhessen.
Végül néhány dolgot szeretnék még hangsúlyozni. Merem remélni: abban, hogy a pénzügyminiszter úr és honvédelmi miniszter úr egymás mellett ül, kifejeződik: nem vállalja fel a Pénzügyminisztérium és a pénzügyminiszter úr, hogy mindenben, főleg a külbiztonsági és egyéb kérdésekben csak azon a területen lehet a szakértelem, ahol a pénz megjelenik. Nagyon szeretném ugyanis elmondani, hogy valamennyiünk előtt, akik ezzel foglalkozunk, ismert, ezért képviselőtársaim előtt csak hangsúlyoznám, hogy a hadrafoghatóságunk, a repülőink, a határőrségünk kritikus helyzetbe került. Ha a költségvetésre tekintünk, amely '88-hoz viszonyítva reálértékben 40 százalékra csökkent, ha azt nézzük, hogy '94-ben is mennyien áramoltak ki a hadseregből, és milyen jogi hézagok vannak még ma is, akkor mindenképpen szükséges hangsúlyozni: hogy a miniszter úr által elmondottakat a koalíciós partnerek megértsék, az említett tervezetek valóban a parlament elé kerüljenek, és a törvények működésbe léphessenek 1996. január 1-jével.
(15.50)
E gondolat jegyében miniszter úr válaszát elfogadom, és ezt olyan ígéretnek veszem a társadalom előtt, amelynek teljesítéséről valamennyi jelen lévő képviselő együttesen köteles gondoskodni.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť