SOÓS KÁROLY ATTILA

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA
SOÓS KÁROLY ATTILA ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A magyar hadiipar, a képviselő úr által említett 50 vállalat jövője valóban fontos kérdés és valóban foglalkoztatja a kormányt, ezen belül az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumot.
A kormányon belüli egyeztetések a kérdéses ipari fejlesztésekkel kapcsolatban természetesen folytatódnak, és a külföldi partnerekkel való tárgyalásnál is fontos helyet foglal el a hadiipar ügye. A kormány, amikor tendereket fog kiírni hadiipari szállításokra, ha külföldiek is részt vehetnek ezen a tenderen, akkor - a törvényekkel összhangban - természetszerűleg föltételként, illetve az esélyt javító körülményként fogja figyelembe venni a belföldi beszállításokat.
Sajnos, a költségvetés mai helyzete, a március 12-ei döntéseket követő további döntések egyelőre nem tették lehetővé a kérdéses program teljes körű kidolgozását. A program kidolgozása folytatódik. A tárca, más tárcákkal összhangban, megállapította, hogy azok a területek, amelyeken a magyar hadiiparnak jelentős jövője van, elsősorban a rádióelektronika, a rádiótechnika, a híradástechnika, a járműipar; a vegyi és sugárfelderítő műszerek, kézifegyverek, lőszerek, műszaki és hadtápeszközök gyártása.
Ezeket a területeket kell elsősorban megsegítenünk, de ezek közül a cégek közül ma azok tudnak kedvezőbben működni, amelyeknek megvannak az exportlehetőségei vagy polgári termelési lehetőségei. Ugyanakkor tovább dolgozunk azon, hogy a szűkös költségvetési körülmények között is biztosítani tudjuk a hadiszállítások lehetőségét is. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť