DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Röviden szeretném megindokolni, hogy a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja miért tartózkodott a szavazásnál.
Nem mondtunk nemet, mert szükségesnek tartottuk, hogy az 1993 elején született törvényen elvégezzük mindazokat a módosításokat egy új törvénnyel, amelyeket a két év tapasztalatai indokoltak. Nem mondtunk nemet, mert a benyújtott és elfogadott módosító indítványokkal sok nagy hibát el lehetett kerülni ennél a törvényjavaslatnál. Sikerült többek között megakadályozni, hogy alkotmánysértő módon bekerüljön a törvénybe egy olyan jogintézmény, amely a tulajdonreform folyamatát rendkívül káros módon visszafelé fordíthatta volna.
De nem mondhattunk igent sem, mert sok olyan jogi eszköz, megoldás törvénybe foglalása viszont elmaradt, amelyek a törvény céljának megvalósulásához nélkülözhetetlenek lettek volna. Például nem ad módszert a törvény olyan anomáliák esetére, amelyek például akkor állnak elő, ha jogsértő földkiadó bizottsági határozat alapján kiadott és bejegyzett földekkel kapcsolatban bírósághoz fordulnak azok, akiknek a jogait ez sértette. Ebben az esetben ugyanis eredményesen hivatkozhat jóhiszeműségre a jogellenesen tulajdont szerző - tehát a törvény nem oldja meg ezt a problémát.
Továbbá nem kapunk megoldást arra a problémára, amely akkor áll elő, ha több falu tartozik egy szövetkezethez, így közös földkiadó bizottsága van. Elég, ha egyetlen faluban problematikus a működés, már a többi faluban is megakadályozza a folyamat rendezett végrehajtását.
Ezért az MDF képviselőcsoportja tartózkodásával fejezte ki elégedetlenségét a törvénnyel szemben. Köszönöm. (Taps az MDF soraiban.)
(16.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť