GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt egyhangúlag "igen"-nel megszavazta a földkiadó bizottságokról szóló törvénytervezetet abból a szempontból, hogy mi tavaly októberben, amikor Lakos miniszter úr beterjesztette e törvényjavaslatot, akkor is nagyon fontosnak tartottuk, hogy határidőhöz kössék a földkiadó bizottság működését. Emlékeztetem a tisztelt Házat: 1990 februárja óta elvileg jogi lehetősége volt minden részarány-tulajdonosnak, hogy földtulajdonát kivegye. Mégis a sok helyi feszültség, akadály miatt ez már gyakorlatilag több mint öt éve hiányt szenvedett az ország nagyon sok településén.
A társadalmi béke és a mezőgazdasági termelés megindulása azoknak az embereknek a számára, akik a saját földjükön termelni akarnak, végre lehetővé válik, mert a parlament a mai napon elfogadta a törvényt - végre a zárószavazás is megtörtént. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy ez négy hónap csúszást szenvedett, mert már novemberben elfogadásra kerülhetett volna.
Nagyon köszönjük a szakértők támogatását, a földhasznosító közösségek határozott válaszát, hogy nem lehetett elfogadni. Köszönöm az alkotmányügyi bizottságnak is azt a tevékenységét, amely végül is nem tette lehetővé a további huzavonát, és végül mindenkinek köszönöm, aki ebben közreműködött. Úgy érzem, nagyon sok időt elvesztegettünk, de végül is a Független Kisgazdapárt azzal a megnyugvással veszi tudomásul, hogy végre a mai nappal a földkiadó bizottságokról szóló törvényt elfogadta a parlament. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť