DÖGEI IMRE

Full text search

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársam! 1994 májusától júliusáig élősertéseket vásárolt fel a Tofa Kft. törökszentmiklós-szenttamási húsüzeme több mint negyven hústermelő gazdától. A felvásárlást követően a mai napig sem rendezte a sertések árát. Ez több mint 1 millió 837 ezer 540 forintot tesz ki.
Sajnos ebben az ügyben igen bonyolult a helyzet, mivel aki megnyerte a pályázaton a húsüzemet, az kiadta - igen busás haszonnal - üzemeltetni, ami azt jelenti, hogy havi 120 ezer forintos haszon fele illeti meg a kft.-t. Megjegyzem, hogy az említett összeg adómentesen vándorolt havonta a Tofa Kft. ügyvezetőjének a zsebébe. A termelők irányában megkezdődött a hitegetés, a hazudozás, csak a pénz sajnos más zsebében maradt. Megtörtént a rendőrségi bejelentés, folyt vagy folyik a nyomozás. Hogy lesz-e vádemelés, az kétséges, mert az egyik ügyész így nyilatkozik: a piacgazdasággal együtt kell élni. Az üzemeltetés változatlanul folyik, élősertést ugyan nem kapnak a termelőktől, de ezt megoldja a törökszentmiklósi áfész felvásárlási osztálya.
Kérdezem én, ha a károsultakat nem tudja lerendezni a kft., a jelenlegi átvételeket miből finanszírozza?
Ügyvédet fogadtak a termelők, polgári pert indítottak, de ez nem megoldás, mert évek múlva folyhat be az összeg, a bűnösök pedig markukba nevetnek, mert nekik ez jó üzlet.
A kijátszott termelők nevében kérdezem miniszter úrtól, mi lesz a bűnösök sorsa, és mikor kapnak elégtételt a károsultak.
Várom a miniszter úr válaszát. (Taps a jobb oldalon.)
(15.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť