KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön interpellációja egy olyan ügyre vonatkozik, amelyben a rendőrség nem tétlenkedett, miután az elmúlt év augusztusa óta sikkasztás és csalás bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást folytat a Tofa Kft. felvásárlója ellen, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy Törökszentmiklós-Szenttamás területén sertésfelvásárlásokat végzett, de az átvett sertéseket nem fizette ki. A nyomozás eddigi adatai szerint nemcsak a sertéstenyésztőket, hanem a kft.-t is megkárosította azzal, hogy nem számolt el a sertésfelvásárlásra átvett pénzösszeggel. A nyomozás során a rendőrség a gyanúsított vagyonára zár alá vételt rendelt el, hogy ezzel biztosítsa a kár megtérülését.
Kérdésében képviselő úr hivatkozik egy olyan nyilatkozatra, mely szerint a piacgazdasággal együtt kell élni, és ez ön szerint eldönti, lesz-e vádemelés az ügyben vagy sem. Ez a következtetés téves.
Vádemelés attól függően lesz az ügyben, hogy az eljárás során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja bizonyítható-e vagy sem. Ezt a piacgazdálkodás alakulása nem befolyásolja.
Ön a Tofa Kft. működését is kritikával illeti. A kft. tevékenységével szemben azonban semmilyen bejelentés nem érkezett a rendőri szervekhez, a folyamatban lévő eljárás során nem merült föl bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja.
A büntetőjogi felelősségre vonás és a sértettek kártalanítása - az ön által felvetettekkel ellentétben - a nyomozás befejezését követően már nem a rendőrségen, hanem az ügyészség és a bíróság döntésén múlik.
Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť