DR. PETŐ IVÁN

Full text search

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Folytathatnám azzal, hogyha unja a banánt, akkor egyen narancsot, de ezen már túl vagyunk. (Derültség a bal oldalon.) A tandíjügyben szeretnék néhány szót szólni.
Ha a kormány pusztán pénzbeszerzési technikákat keresett volna, megtehette volna azt, hogy az egy diákra jutó 6500 forint/hónap állami juttatást 4500 forint/hónapra csökkenti, de nem ez történt. (Taps a bal oldalon.) Az történt, hogy éppen azzal összhangban, amit Pokorni képviselő úr említett, a kormány megpróbálja a tandíjat úgy bevezetni, hogy az a felsőoktatás-fejlesztési koncepcióval lehetőleg összhangban legyen. Tehát nem pusztán pénzbeszerzésről van szó, hanem pénzbeszedésről és egyúttal a felsőoktatás fejlesztési koncepciójának összehangolásáról. Annyiban váratlan ez a dolog, hogy a kormány előbbre hozta a tandíj bevezetésének időpontját a mostani tervek szerint, mint azt korábban tervezte. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť