DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Számos ponton hajlom arra, hogy Isépy Tamás frakcióvezető úr, képviselőtársam figyelmeztetését elfogadjam és a kormánynak elfogadásra ajánljam. Mégis fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy lett légyen bármilyen kapkodva, hirtelen, előkészítetlenül és egyeztetetlenül bevezetve ez a tandíj, március 12-én a kormány nem összesen félmilliárd forintnyi tandíj beszedéséről döntött, hanem 170 milliárdnyi megtakarításról döntött, amely igen erőteljesen fog érinteni családokat, gyermeket nevelőket, nyugdíjasokat és egyetemi hallgatókat is.
A kormány úgy gondolja, hogy semmiképpen sem tekinthető indokoltnak, hogy ez alól a közös teherviselés alól az egyetemi, főiskolai szféra és az egyetemi hallgatók mentesülhessenek. Mindazonáltal azt gondolom, hogy nem ennek a félmilliárd forintnak a sorsa a legfontosabb, de amennyiben erről a félmilliárd forintról a kormány lemond, épp oly joggal követelheti bárki más, hogy a 170 milliárdos csomag összes többi részéről is mondjon le.
(15.40)
Még valamit el szeretnék mondani, tekintettel arra, hogy úgy tűnik, politikai érvvé vált egy influenza ebben a Házban. Ha Fodor Gábor miniszter úr az elmúlt héten nem lett volna influenzás, akkor sem jelenhetett volna meg a tüntetők előtt, mert ebben az esetben az Egyesült Államokban tartózkodott volna; egy régóta megbeszélt egyesült államokbeli programja maradt el az influenza miatt - mégpedig korábban kezdődő -, nem a tüntetés hatására találta ki az influenzát. (Zaj a jobb oldalon. - Dr. Gáspár Miklós: Nagyon sajnáljuk!) Egyébként tudomásom szerint a tüntetők a Pénzügyminisztérium elé vonultak, Fodor Gábor úrnak pedig ott semmiféle funkciója nincsen. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť