DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Ház! Orosz István elnök úrnak, igen tisztelt képviselőtársamnak a felszólalására kívánok reagálni, hiszen ő azt mondotta, hogy az MSZP és a volt kormánypártok között meg kell osztani a felelősséget, mert a jelenleg ellenzékben ülők korábban megszavazták a felsőfokú oktatásban bevezetendő tandíjat. Ebben a relációban szeretném tisztelettel felhívni Orosz István figyelmét arra a tényre, hogy a Független Kisgazdapárt nem szavazta meg a felsőoktatásban bevezetendő tandíjat...(Zaj, moraj a bal oldalon.).., mi mindig igen határozottan szembenálltunk a tandíj bevezetésének a gondolatával is, hiszen ezt a Független Kisgazdapárt programja is kimondja.
Szükséges volt felszólalnom azért is, mert úgy éreztem, hogy igazságtalan Orosz István akkor, amikor a volt kormánykoalíciót olyan vonatkozásban akarta felelősséggel terhelni, amely csúsztatásnak minősül.
Igaz ugyan, hogy a demokrata fórum a korábbi parlamenti ciklusban ezt a törvényt előterjesztette és azt a Ház elfogadta, azonban a demokrata fórum ezt a törvényt bizonyosfajta kompenzációk egyidejű bevezetésével, olyan hitelrendszer nyújtásával hozta összefüggésbe, amely végül is nem került bevezetésre.
Ezért az MDF nem is vezette be az általa birtokolt négyéves ciklus alatt ezt a felsőfokú oktatási ellenértéket, tandíjat.
Ezért úgy gondolom, az MSZP-nek is figyelemmel kellett volna lennie erre a tényre, és csak akkor előhozakodni a tandíj ügyével, amikor a kompenzáció már adva lett volna.
Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť