KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én eddig nagy érdeklődéssel hallgattam a vitát, mert bizonytalan voltam abban, hogy Pokorni képviselőtársunk vajon ismeri-e a március 12-ei kormányhatározatot. De mostani felszólalása meggyőzött arról, hogy felvilágosításra szorul e tekintetben. Ezért szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a múlt heti Magyar Közlönyben megjelent a határozat, ami úgy szól, hogy a felsőoktatás fejlesztéséről szóló törvénnyel együtt kell arról a kérdésről tárgyalni, hogy '95. szeptember 1-jével a felsőoktatásban a tandíj bevezethető-e. A két kérdés tehát együtt fog a Ház elé kerülni.
Ilyen döntés, hogy be kell vezetni a tandíjat, csak ebben a kontextusban született a kormány ülésén. Erről a kérdésről lehetőség lesz tehát még vitatkozni. Ilyen értelemben ma tandíj nem létezik, ma sarc nem létezik. Léteznek persze politikai tartalmú megnyilvánulások, csak azt gondolom, ezeket nem célszerű a valóságtól teljesen elszakítani. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť