FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását előkészítő bizottság elnöke: Igen tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Lehetséges, hogy ebben az évben a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának a bizottság által benyújtott javaslatáról történő parlamenti vita két ok miatt nem kevert olyan nagy vihart, mint az előző években. Az egyik az éjszakai tárgyalás ténye, amiben mindkét, az általános és a részletes vitát is gyakorlatilag késő éjszakai órán folytattuk. Mindenesetre számomra igen nagy öröm, hogy arra a fajta személyeskedésre és éles politikai vitákra, amely az elmúlt esztendőkben jellemezte a bizottság javaslatának vitáját, ebben az évben nem került sor. Hozzá kell fűznöm azt is, hogy ebben az évben nem tudtunk konszenzusos javaslatot a bizottság nevében benyújtani, hiszen a szocialista képviselők nem tudták elfogadni a bizottság által elkészített javaslatot teljes egészében.
Igen tisztelt, képviselőtársaim! Ma szavazunk a módosító javaslatokról. Két mondatot még engedjenek meg nekem. Az egyik az, hogy van egy viszonylag nagy és összefüggő módosító csomag, amely elsősorban a szervezeteknek a nevét módosítja, pontosítja azért, hogy a kifizetés során semmilyen probléma ne merülhessen fel. Az utólagos ellenőrzés során hat szervezetről kiderült, hogy nem feleltek meg pontosan a pályázati kiírásnak. Ezekhez kapcsolódó módosító indítvány készült, hogy ezek a szervezetek, miután nem feleltek meg, ne kaphassák meg a támogatást.
Igen tisztelt Ház! A bizottságunk többségi elvi döntést hozott arról, hogy semmilyen módosító indítványt nem kíván támogatni. Végezetül itt szeretném megköszönni a bizottság tagjainak és a szakértőknek elvégzett lelkiismeretes munkáját, és kérem a tisztelt Házat, hogy minél előbb fogadjuk el a javaslatot azért, hogy a társadalmi szervezetek a támogatást mielőbb megkaphassák. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť