ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A földkiadással kapcsolatosan elég sok probléma halmozódik fel az utóbbi időben. Bizonyítja ezt az is, hogy itt a parlamentben is jó néhány kérdés elhangzott ezzel kapcsolatban. Én úgy látom, hogy a földkiadó bizottságok gyakorlatilag már mindent megtettek, amit meg tudtak tenni. Kiadták a földeket, a földeket az emberek művelik, ugyanakkor az adminisztráció igen nagy százaléka hátravan még. Nekem az a meggyőződésem, hogy ezt a hátralévő adminisztrációt a földkiadó bizottságok a jövőben sem fogják tudni elvégezni. Azok, akik eddig meg tudták tenni, már megtették, akik pedig nem, ezután sem fogják tudni megtenni. Ez az én véleményem. Tehát valakinek, valamilyen szakigazgatási szervnek ezt a munkát el kellene végezni. Én úgy gondolom, hogy ebben kellene gondolkodni.
A földművelési hivatalok erre abszolút alkalmasak lennének. Úgy gondolom, valamilyen technikával végig lehetne gondolni, hogyan végezzék, hogyan irányítsák ezt a munkát.
Ugyanakkor tudjuk azt, hogy a közigazgatási reform kapcsán szóba került az is, hogy a földhivatalok megszűnnek, legalábbis ott lebeg az a lehetőség a fejük fölött, hogy nem tudják, mi lesz velük, egyszóval bizonytalanság van körülöttük.
Ebben a bizonytalanságban és ebben a helyzetben, amiben a földkiadás ma áll, úgy gondolom - és itt Rusznák Miklós képviselőtársamhoz csatlakoznék -, csak a zűrzavar fokozható. Azt gondolom, hogy ebben valamit lépni kellene, mert a szakigazgatás nagyon határozott bekapcsolása nélkül azt hiszem, hogy még a következő évezredben is a földkiadással fogunk foglalkozni, az pedig igen érdekes lesz majd az Európai Unióhoz csatlakozva, hogy teljes zűrzavar van a földkiadások, illetve a földnyilvántartás terén.
Tehát mi a minisztériumnak az ezzel kapcsolatos szándéka? Kérem, hogy erről tájékoztasson bennünket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť