DR. KIS GYULA JÓZSEF

Full text search

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm, elnök asszony, és köszönöm Farkas Imre képviselő úrnak az előző hozzászólását, ami ismét csak azt bizonyítja, hogyha egy összevissza szakadozott kabátot megpróbálunk imitt-amott befoltozni, akkor ennek az lesz a következménye, hogy a folthoz húzott szálak mentén további szakadások jönnek létre. Ugyanis ez a nyugdíjrendszer a '75. évi II. óta annyi módosítást ért meg a szerencsétlen, hogy múltkor, amikor megpróbáltam kiszámítani saját nyugdíjamat, hát nyugdíjbiztosítási önkormányzat vezető szakértőinek társaságában két hét alatt nem jutottunk döntésre.
Ugyanis ez egy egyedülállóan bonyolult rendszer. Itt ugye figyelembe veszünk életkort, amikor nyugdíjba lehet vonulni, szolgálati időt, amit ledolgozott az illető, az átlagkeresetet, amit ezalatt befizetett bizonyos degresszióval, szolgálati idő módosítást gyerekek meg egyebek szerint és még ehhez a korkedvezményt a foglalkozás jellege szerint. Ez így egyszerűen áttekinthetetlen, kezelhetetlen, és ezért mondtam én azt, hogy amíg a teljes rendszer átalakítása ősszel sorra nem kerül, addig egy-egy eleméhez hozzányúlni életveszélyes, mert ha valahonnan kihúzunk egy szálat, ott csak nagyobb lyukat hozunk létre. Itt alapvetően arról van szó, hogy valaki mennyi ideig fizeti a járulékot, és utána mennyi ideig kapja a járadékot, a nyugdíjat.
Meg kell mondani, hogy Magyarországon a várható életkor miatt a nyugdíjban töltött idő, amit tehát az ember pénzt felvesz, legrövidebb Európában és az életkornöveléssel ez tovább fog romlani. (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Tehát itt ezt a két kérdést kéne egymással pariba állítani, szembesíteni, és egy világos áttekinthető rendszert kéne csinálni.
Én ezt kértem az elején, és ehhez csak érveket szolgáltatott képviselő úr. Köszönöm szépen.
(10.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť