DR. GÁSPÁR MIKLÓS

Full text search

DR. GÁSPÁR MIKLÓS
DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen. Én Salamon László képviselő úrnak szeretnék reagálni, az ő mondanivalójára. Ugyanis ő felszólalásában azt állította, hogy érdemi változás történt ötpárti megegyezéssel az alanyi szociális jogok tekintetében. Ez egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Ötpárti egyetértés valóban született, de ez pusztán annyit jelent az alanyi jogok vonatkozásában, hogy a koncepcióban államcélként felsorolt szociális jogok ezentúl nem kizárólag állami kötelezettségként, hanem elsősorban állami kötelezettségként fogalmazhatók meg.
De ez ugyanakkor azt jelenti, hogy nagyrészt továbbra sem az állampolgárok által kikényszeríthető alanyi jogként. Amikor odaérünk, ezt részletesen el fogom mondani, és a további bizottsági vitában ez be is igazolódott. Ugyanis a szociális jogok közül a bizottság végül is lényegében alig-alig fogadott el valamit az állampolgárok javára bíróság előtt is kikényszeríthető alanyi jogként. Lényegében tehát a helyzet teljesen változatlan. Vagyis a bíróság előtt kikényszeríthető alanyi jogokként a szociális jogok lényegében véve továbbra sem szerepelnek ebben a koncepcióban. Csupán és elsősorban állami kötelezettségként szerepelnek. Tehát az állampolgároknak nincs módjuk a bíróság előtt pereskedni a szociális jogaik (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) védelmében. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť