DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Egy kicsit kényszeredetten és tépett reményekkel szólok hozzá az ügyrendi vitához, de egy köztes álláspontot fogok elmondani. Kónya Imre használta ezt a kifejezést, hogy formális. Nyugodjunk bele, hogy ez a részletes vita formális, mert ez az általános vita korlátozott megismétlése lesz.
Mert mit lehet még újat elmondani ebben az alkotmányozási vitában? Aki újat tud mondani, az jegyeztesse elő magát Nobel-díjra. És hogy mit lehet itt a részletes vitában még elmondani? El lehet sírni, hogy tessenek mondani, miért nem szerepel a támogatott javaslatok között az, ami az előkészítő bizottságban 4:1 arányú támogatottságot élvezett. Vagy a 3:2 miért nem szerepel? Hát egy olyan reményt előlegezni, hogy majd az alkotmány-előkészítő bizottságba a csatlakozó módosító javaslatok eredményeként megváltoznak alapvető jogfilozófiai kérdésekben az álláspontok... Én mindig szoktam mondani: még a csüggedést sem szabad elveszteni, nemhogy a reményt. De azt, hogy most ne legyen részletes vita, azt én nem osztom, mert mindenképpen végig kell a részletes vitát folytatni.
El fognak hangzani ugyanazok a hozzászólások, minden marad változatlan, látszik az érdeklődés nagyságából is, hogy ki hogy minősíti a részletes vitának a tartalmát. Meg fogjuk ismételni az általános vitát, mindenki el fogja mondani a bánatát, hogy az ő korszakalkotó módosító indítványa miért nem kapta meg azt a szükséges támogatást, hogy a szavazásig el lehessen jutni. Mindenki elmondhatja itt a módosító indítványt; itt kivételes szabályok érvényesültek - de ahhoz az összetételben 5:0 arányú győzelmet kellett volna aratni. Az angolok nem bírtak eddig eljutni tegnap, csak 4:1-ig, de az ugyanaz az eredmény lett volna, nem kapott támogatást.
Tehát a szavazásig el nem jutó módosító indítványokról itt csak a sirámokat lehet elmondani, hogy milyen szép volt, milyen jó volt, miért nem támogatták. Ebből fog állni a részletes vita, de elzárkózni a részletes vita elől, amikor így szólt a megállapodás és így szól a Házszabály... Igenis le kell folytatni a részletes vitát az itteni ütemezés szerint, s meg fogjuk hallgatni ugyanazokat a hozzászólásokat, amiket már eddig is végighallgattunk. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť