DR. KÓNYA IMRE

Full text search

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A részletes vita a Házszabály értelmében a módosító indítványokról folyik. Az új alkotmány megalkotása speciális házszabályi rendelkezés alapján van a tisztelt Ház előtt. És a speciális házszabályi rendelkezés értelmében, csak azok a módosító indítványok kerülnek a tisztelt Ház elé szavazásra, amelyeket az alkotmány-előkészítő bizottság ötpárti támogatással támogat.
Így tulajdonképpen a mostani részletes vita formális, hiszen az alkotmány-előkészítő bizottság már végigtárgyalta a módosító indítványokat, és tulajdonképpen eldőlt, hogy melyek azok a módosító indítványok, amelyeket támogat, és amelyeket nem.
Tehát most mi érvelni fogunk mondjuk olyan módosító indítványok mellett, ami nem nyerte el az ötpárti támogatást az alkotmány-előkészítő bizottságban. Nem tudom, hogy ennek mi értelme van. Egyetlenegy értelme lehet - és mindjárt van egy javaslatom -, az alkotmány-előkészítő bizottság nyomban a tárgyalása elején úgy foglalt állást a saját maga belső működésére vonatkozóan, hogy nincs akadálya annak, hogy menet közben újra meg újra visszatérjenek egy-egy kérdésre, és ott akár meg is változtassa az adott küldöttség az álláspontját. Ezt nem lehet kizárni.
Ezért ügyrendi javaslatom van. Felhívom a figyelmet, hogy csak akkor van értelme egyáltalán ennek a mostani részletes vitának, hogyha a részletes vitában elhangzott érvek nyomán, a részletes vitát követően az alkotmány-előkészítő bizottság még egyszer visszatér azokra a módosító indítványokra, ahol bármelyik frakció javaslata alapján fölvetődik, hogy mód van az álláspont megváltoztatására és későbbi támogatásra, a korábbi elutasítás dacára. Csak ekkor van értelme egyáltalán részletes vitával tölteni a Háznak az idejét. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť