DR. ROTT NÁNDOR

Full text search

DR. ROTT NÁNDOR
DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon rövid leszek, mert egy csomó kérdés, amit el szerettem volna mondani, az fölmerült már és beszéltek róla. Két dologra szeretnék rámutatni. Az egyik: Varga László igen tisztelt képviselőtársam tette föl a vita során a kérdést, hogy miért sürgős egyrészt az alkotmányozás, másrészt ennek a problémának a vitatása.
(10.50)
Én azt hiszem, hogy azért sürgős, mert - és ebben Koltai Imrének egy bizonyos mértékig igazat adok -, itt tulajdonképpen egy látszattevékenység folyik, egy kirakat, amelyik mögött a valóság az teljesen eltérő. Mi itt vitatkozunk a szociális jogokról, vitatkozunk a szociális jogoknak a kiterjesztéséről, miközben 30%-os infláció mellett 10%-os nyugdíjemelés folyik, miközben a nyugdíjkorhatárt emelik, a gyógyszereket drágítják. Tehát a valóságos folyamatok teljesen eltérnek azoktól a problémáktól, amelyeken itt vitatkozunk, és ez bizony sajnos kiábrándító az alkotmányozás egész folyamatára, és nem azt a hatást váltja ki a közvéleményben sem, meg a politika belső viszonyai alakulásában sem, ami kívánatos lenne. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť