DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Őszintén bevallom, nem nagyon érzékeltem Kónya Imrének az ügyrendi javaslatát. Halasszuk el a részletes vitát, korlátozzuk a részletes vitát, mert az ügyrendi javaslat az körülbelül e körben mozoghatott volna, de az elszólalásokra kénytelen vagyok reagálni, mert a Magyar Demokrata Fórum a részletes vitát nagyon fontosnak tartja. Nem formálisnak. A részletes vita az nem a módosító javaslatok megvitatása, hanem a részletes vita azon törvényhelyekhez való hozzászólásnak a lehetősége, amelyeket módosító javaslatok érintenek. Ez azért egy lényeges különbség.
A részletes vitában jelenleg nincs időkorlátozás. Ez lehetőséget ad azoknak a pártoknak, akik az általános vitában rettenetesen szűk időhatárok közé voltak szorítva, és nem tudtak órákon keresztül jogbölcseleti és államelméleti előadásokat tartani, hogy kitöltsék az időkeretüket, hanem iszonyúan szűk keretek között kellett szikár mondatokat mondani, amelyek nem mindig jutottak el az állampolgárokhoz, hogy most végre lehetőségük legyen arra, hogy kifejthessék részletesen az álláspontjukat. És nem adjuk föl a reményt! A Magyar Demokrata Fórum bízik abban, hogy a tisztességes, logikus érvelésnek lesz hatása és mindazon javaslatok egy részéből, amelyek 4:1 arányban - mert a hatodik párt nem vett részt az alkotmány-előkészítő bizottság ülésén - 4:1 arányban nem nyertek támogatást, az az egyetlenegy párt meg fogja változtatni a véleményét, és bizonyos esetekben enged, mert lehetővé teszi a jogszabály, hogy a bizottságok utólag módosítsák az álláspontjukat.
Én úgy gondolom, hogy alapvető kérdésekben is lehet még elmozdulás. Megteremtődtek azok a politikai feltételek, hogy figyeljenek arra a politikusok, itt egy olyan alkotmányt kell alkotnunk, amely hosszú évtizedekre meghatározza Magyarország további fejlődését, és az állampolgároknak alkotjuk az alkotmányt, nem pedig jogtudósoknak, nem filozófiai iskoláknak, nem pedig elvont szellemi áramlatoknak. Magyarország népének akarunk mi alkotmányt adni, és ez a felelősség kell hogy áthasson mindannyiunkat a részletes vitában is, ezért én ezt nem formálisnak nevezem, és nagyon kérem elnök asszonyt, tegye lehetővé, hogy elkezdjük a részletes vitát. Köszönöm szépen. (Érthetetlen közbeszólás az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť