DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Bauer Tamás ellentmondást vélt felfedezni azon megállapításom között, hogy én a konkrét kereszténydemokrata megfogalmazást a szociális állami gondoskodást illetően támogatom. Úgy értékelte, mintha szemben állna a láthatatlan alkotmánnyal kapcsolatban kifejtett kisgazda nézetrendszerrel.
(10.30)
Ezért engedjék meg, hogy felidézzem, mit mondtam a láthatatlan alkotmányról. Az Alkotmánybíróság az alkotmány őrzésére rendelt szerv. Az alkotmányozás a magyar népet, illetőleg a magyar népen keresztül az Országgyűlést illeti meg. Ezzel szemben a láthatatlan alkotmány koncepciója szerint a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságát önmaga láthatatlan alkotmánya köti, nem pedig a Magyar Köztársaság írott alkotmánya. Ezt a Független Kisgazdapárt akként minősítette, hogy az a világon mindenhol szemben áll az Alkotmánybíróság eszményével, és hivatkoztunk arra, hogy legutóbb az Alkotmánybíróság, a német Alkotmánybíróság hazánkban tartózkodott elnöknője is ezt az elvet fejtette ki, amelyre a Független Kisgazdapárt most hivatkozott. Ezért javasoltuk, hogy az alkotmányba vegyük be, egy külön paragrafusba, hogy a magyar Alkotmánybíróság kötve van az alkotmány szövegéhez, hogy ne tudjon a láthatatlan alkotmány keretein belül eltérni ettől. Én úgy gondolom, ebből látható, hogy Bauer Tamás (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő lejártát.) képtelenségeket állít. Sajnálatos módon ő arra szakosodott, hogy különböző képviselőket személyében támadjon, ahelyett, hogy az (Az elnök újból jelez.) alkotmányozási folyamattal törődne. Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť